CoderDojo Rijnwoude is als het ware een coole, informele club waar kinderen en jongeren samenkomen om te leren programmeren. Het is een wereldwijde beweging die draait om het aanmoedigen van creativiteit, probleemoplossend denken en samenwerking door middel van het leren van codeervaardigheden.

Bij een CoderDojo-evenement komen jonge mensen, vaak tussen de 7 en 17 jaar oud, bij elkaar onder begeleiding van vrijwilligers. Deelnemers kunnen leren programmeren, games maken, websites bouwen, apps ontwikkelen en nog veel meer. Het is echt een leuke en inspirerende omgeving waar nieuwsgierige geesten kunnen experimenteren met technologie en ontdekken hoe ze hun ideeën tot leven kunnen brengen met behulp van code.

Wat CoderDojo zo bijzonder maakt, is de informele sfeer. In plaats van traditionele lessen, worden deelnemers aangemoedigd om zelfstandig te experimenteren en samen te werken aan projecten die hen interesseren. Het draait allemaal om het stimuleren van creativiteit en het opdoen van praktische ervaring, en natuurlijk om plezier te hebben terwijl je nieuwe digitale vaardigheden ontwikkelt. Het idee is dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, de mogelijkheid heeft om te leren coderen en plezier te beleven aan het verkennen van de wereld van technologie.

www.coderdojo-rijnwoude.nl