SCHILDEREN MET BIJENWAS VOOR KINDEREN (ENCAUSTIC ART)

Op donderdag 2 november start de 7-delige cursus “Schilderen met bijenwas voor Kinderen”. Dit wordt ook wel Encaustic Art genoemd. Voor deze cursus is schilder- en tekentalent niet nodig. Deze cursus is geschikt voor 8-12 jarigen. Trek kleding aan die vies mag worden.

Wat is Schilderen met bijenwas?
Tijdens deze cursus leer je hoe je met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas op speciaal hittebestendig papier kunt werken. Je leert om kleurrijke ontwerpen te maken. Deze techniek noemen we Encaustic Art. Encaustic betekent “inbranden” en dat betekent dat de was gaat smelten, zodat de was bruikbaar wordt om mee te werken.

Het schilderijzer, een mini-strijkijzertje, werkt als een soort ‘penseel’ en zorgt ervoor dat je speciale effecten krijgt. Stap-voor stap leer je hoe je met het materiaal omgaat en bereik je al gauw resultaten: kleuren mengen zich onverwacht waarbij verrassende kleuren en vormen ontstaan. Je leert om landschappen te maken, een heelal te schilderen en nog veel meer. Je gaat ook werken met stempels, paletmes, een schraper, styler, sponzen, enz.

Doe mee met deze leuke cursus en ontdek alle mogelijkheden van Encaustic Art.

Docente Annelies Leeflang
Sinds 1995 heeft Annelies haar eigen bedrijf: Atelier Annelies. Het motto van Atelier Annelies is dat iedereen creatief bezig moet kunnen zijn, ook wanneer dat niet zomaar in de genen zou zitten. Zo kan ieder op zijn/haar manier op een relaxte manier creatief bezig zijn. Ze geeft allerlei creatieve workshops zoals workshops (verjaardagfeestjes) voor kinderen vanaf groep 3, workshops voor vriendinnen, workshops voor collega’s, vrijgezellenfeestjes.

Benieuwd naar de website van Annelies? Check dan haar eigen website www.atelierannelies.nl.

Over de cursus
De cursus is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en bestaat uit 7 bijeenkomsten in Dorpshuis De Som tussen 15:30 en 16:30 uur op de volgende dagen:

  • Donderdag 2 november 2023
  • Donderdag 9 november 2023
  • Donderdag 16 november 2023
  • Donderdag 23 november 2023
  • Donderdag 30 november 2023
  • Donderdag 7 december 2023
  • Donderdag 14 december 2023

De kosten voor deze 7-delige cursus bedragen € 60,- (inclusief huurkosten, materialen, docentkosten en limonade met wat lekkers). Betalen in termijnen is mogelijk. Geef dit dan aan bij het aanmelden. Min. 8 deelnemers, max. 12 deelnemers. VOL = VOL!

Inschrijven of meer info?
Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier. Heb je echter nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met Richard via voorzitter@jeugdwerk-hazerswoude.nl of app 06-83428041.

23/04/2023