Nieuws

EVEN IN EEN ANDERE WERELD

Afgelopen weekend was het heerlijk weer met een stralende zon. Reden voor speeltuin De Rode Wip om de jeugdsoos weer eens op eigen locatie te houden. Het thema deze soos was het schilderen van potjes, dakpannen en potjes voor het insectenhotel dat in de speeltuin komt te staan. Van een stapel paletten wordt binnenkort een onderkomen gemaakt voor allerlei beestjes en natuurlijk moet het hotel er wel mooi uitzien. Ondanks het lange weekend was het een mooie opkomst.

Tegelijkertijd werd zondagmiddag in het dorpshuis de maandelijkse Coderdojo georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten leren kinderen op leuke en speelse wijze te leren programmeren, door bijvoorbeeld een eigen game te maken of robotjes te programmeren.

Mentor Vera nam twee Virtual Reality (VR) brillen mee met Meta Quest 2. Dit is een alles-in-een-systeem, wat betekent dat je geen computer of console nodig hebt om te spelen. Hij doet het allemaal zelf. De headset is uitgerust met 2 LCD-schermen: één voor elk oog. Naast de headset speel je ook met 2 ergonomische controllers voor een extra meeslepende ervaring. De kinderen vonden het geweldig om even in een andere wereld te stappen.

Daarnaast werden we ook verrast met een donatie. We kregen een doos met robotjes die je met een micro:bit kunt besturen en als kers op de taart twee Oculus VR-brillen. Hoe dit werkt moeten we nog ontdekken, maar met al die handige kinderen gaat dat vast wel lukken.