In de week van 6 maart wordt elke dag de dagwinnaar bekend gemaakt van de opdracht van de week ervóór. Vandaag maken we bekend wie opdracht 2 van dinsdag 28 februari gewonnen heeft. De keuze is gemaakt door het team van fotostudio 2B Captured en ze zullen ook kort uitleggen waarom die keuze is gemaakt.

Wat was de opdracht?

OPDRACHT 2: MAAK VAN IETS KLEINS IETS HEEL GROOTS

Met fotograferen kan je dingen laten zien die eigenlijk niet kunnen. Als je bv iets heel dichtbij je camera plaatst lijkt het veel groter. Dan kan je zoals je op de foto’s ziet iets erachter zetten waardoor het lijkt alsof iets heel groot of juist heel klein is.

Kijk of je dit effect kan maken. Ik heb een paar foto’s erbij gedaan als voorbeelden. Wees creatief!

Tip: ook bij deze foto is het belangrijk dat je met je vinger op je scherm aantikt wat je scherper wilt hebben. Dit kan met een mobiel. Ik zou deze foto niet in portret modus doen maar in de normale stand zodat je meer scherp hebt van de achtergrond.

Tip: Kijk voor ideeën eens op pinterest. Zoek: optische illusie fotografie. Vraag anders of papa en/of mama even meehelpt met zoeken. Dit kan natuurlijk ook op google bij afbeeldingen.

En de winnaar is….

De tweede opdracht is gewonnen door Liv (10 jaar, Hazerswoude-Rijndijk). Gefeliciteerd! Jij bent door naar de laatste ronde. Reactie 2B Captured: “mooi scherp, leuk idee en mooi in beeld gebracht; dat je van groot en klein echt iets kan omdraaien

Ingezonden foto’s