In de week van 6 maart wordt elke dag de dagwinnaar bekend gemaakt van de opdracht van de week ervóór. Vandaag maken we bekend wie opdracht 1 van maandag 27 februari gewonnen heeft. De keuze is gemaakt door het team van fotostudio 2B Captured en ze zullen ook kort uitleggen waarom die keuze is gemaakt.

Wat was de opdracht?

OPDRACHT 1: WATERPRET EN/OF REGENDRUPPELS

Leuk dat jullie zo enthousiast zijn en mee willen doen aan de fotowedstrijd. Elke dag stuur ik jullie een opdracht en wees vrij om er je eigen draai aan te geven. Bij vragen mogen jullie natuurlijk deze altijd stellen en help ik jullie graag verder.

De eerste opdracht is met water.

Maak een foto waarbij je water in beweging hebt of een druppel. Dus bv de kraan laten lopen en de handen wassen, misschien heb je wel een mooie fontein. Maar je mag ook een regendruppel proberen te fotograferen die in de plas valt. Zoals deze mooi op een blad van een mooie plant kan liggen of hangen. Als het maar met water (regen) te maken heeft. Zorg er ook voor dat het groot en goed in beeld is en we niet moeten zoeken naar het water, Succes! Ik ben heel benieuwd naar jullie eerste foto’s!

Tip: als je bij een waterdruppel heel dichtbij kijkt zie je dat de druppel een reflectie heeft en omgekeerd. Dus de huizen staan boven in de druppel en de lucht onderin.

Tip: fotografeer je met je mobiel zet deze dan in portret modus en tik op je scherm wat je heel scherp wilt hebben.

En de winnaar is….

De eerste opdracht is gewonnen door Mila (12 jaar). Gefeliciteerd! Jij bent door naar de laatste ronde. Reactie 2B Captured: “Kleuren spatten er mooi uit, scherpte goed aanwezig, mooie beweging in het water en leuk gekozen voor de zwarte achtergrond ter contrast.

Ingezonden foto’s