STOEPRANDEN EDITIE 2023

Dit jaar zal Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk wederom meedoen met de voorrondes voor het NK Stoepranden 2023, een initiatief van Jantje Beton in samenwerking met Kerby BV.

Wat is stoepranden?
Stoepranden is een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Stoepranden is een balspel voor minstens twee personen, die proberen de stoeprand aan de overkant van de straat te raken.

Regels stoepranden:
Stoepranden, hoe werkt het? – YouTube (klik op de link voor uitleg)

Opzet NK Stoepranden 2023
Dit jaar doen meer dan 100 plaatsen in Nederland mee aan het NK Stoepranden. De voorrondes worden, met behulp van het begeleidingspakket van Jantje Beton, door de deelnemende plaatsen zelf georganiseerd in de periode april t/m begin augustus. Jantje Beton organiseert de landelijke finale. Dit jaar vindt de finale plaats op 17 september in Den Haag

De finalisten en begeleiders die met een GoudenTicket naar de finale komen, staat een speelse en sportieve dag te wachten. Naast het stoepranden zijn er tal van andere leuke dingen te doen, zodat niemand zich hoeft te vervelen als ze even moeten wachten of uitgeschakeld zijn.

De leeftijdscategorieën voor 2023
Het spel stoepranden is voor alle leeftijden en de deelnemende organisaties kunnen dan ook zelf kiezen of ze naast kinderen ook jongeren, volwassenen of senioren mee laten spelen. Bij de landelijke finale wordt er dit jaar alleen gespeeld in de leeftijdscategorieën A (= 6-10 jaar) en B (= 11-14 jaar). De begeleiders van de kinderen kunnen uiteraard wel voor hun plezier een balletje mee gooien.

De voorrondes in Hazerswoude-Rijndijk
Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk organiseert dit evenement samen met speeltuin De Rode Wip. Wij kiezen ervoor de voorrondes uitsluitend te spelen met de kinderen in de leeftijdscategorieën die kans maken op een plek bij het NK Stoepranden later dit jaar, dus alleen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar.

De voorrondes staan gepland op Nationale Buitenspeeldag, op woensdag 14 juni vanaf 14:00 uur (gewijzigde tijd). Eindtijd is afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers. Locatie van de voorrondes: op het schoolplein van de Steijaertschool (onder voorbehoud) aan de Joseph Haydnlaan in Hazerswoude-Rijndijk. De eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Bij slecht weer
Indien het op de dag zelf niet mogelijk is buiten te gaan stoepranden omdat het bijvoorbeeld slecht weer is, proberen we een binnenlocatie te zoeken.

Spelregels
Ben je nog niet helemaal overtuigd of je mee wilt doen? Check hieronder de impressievideo van de finale van het NK Stoepranden 2022.

Aftermovie finale NK Stoepranden 2022 in Arnhem:
https://www.youtube.com/watch?v=am_oVlJ_MCs

ZIN OM MEE TE DOEN? SCHRIJF JE HIERONDER SNEL IN!

22/01/2023