STOEPRANDEN EDITIE 2022

Dit jaar zal Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk wederom meedoen met de voorrondes voor het NK Stoepranden 2022, een initiatief van Jantje Beton in samenwerking met Kerby BV.

Wat is stoepranden?
Stoepranden is een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Stoepranden is een balspel voor minstens twee personen, die proberen de stoeprand aan de overkant van de straat te raken.

Bij het Nederlands Kampioenschap Stoepranden (het NK Stoepranden) gaan we een stapje verder dan een enkel potje stoepranden in de straat of op het schoolplein. In de deelnemende plaatsen nemen tussen april en augustus namelijk kinderen en soms ook jongeren en volwassenen het in de voorrondes tegen elkaar op in hun eigen straat of buurt. Bij de landelijke finale wordt er uiteindelijk gestreden om de kampioenstitel.

NK Stoepranden 2021
In 2021 mochten we voor het eerst de voorrondes verzorgen van het NK Stoepranden in Hazerswoude-Rijndijk. Vier winnaars (Hailey, Xavi, Levi en Twan) mochten naar Arnhem voor de finale van het NK Stoepranden.

Opzet NK Stoepranden 2022
Dit jaar doen meer dan 100 plaatsen in Nederland mee aan het NK Stoepranden. De voorrondes worden, met behulp van het begeleidingspakket van Jantje Beton, door de deelnemende plaatsen zelf georganiseerd in de periode april t/m begin augustus. Jantje Beton organiseert de landelijke finale. Meer informatie over de finale volgt later.

De finalisten en begeleiders die met een GoudenTicket naar de finale komen, staat een speelse en sportieve dag te wachten. Naast het stoepranden zijn er tal van andere leuke dingen te doen, zodat niemand zich hoeft te vervelen als ze even moeten wachten of uitgeschakeld zijn.

De leeftijdscategorieën voor 2022
Het spel stoepranden is voor alle leeftijden en de deelnemende organisaties kunnen dan ook zelf kiezen of ze naast kinderen ook jongeren, volwassenen of senioren mee laten spelen. Bij de landelijke finale wordt er dit jaar alleen gespeeld in de leeftijdscategorieën A (= 6-10 jaar) en B (= 11-14 jaar). De begeleiders van de kinderen kunnen uiteraard wel voor hun plezier een balletje mee gooien.

De voorrondes in Hazerswoude-Rijndijk
Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk organiseert dit evenement samen met speeltuin De Rode Wip. Wij kiezen ervoor de voorrondes uitsluitend te spelen met de kinderen in de leeftijdscategorieën die kans maken op een plek bij het NK Stoepranden later dit jaar, dus alleen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Voor andere leeftijdsgroepen, zoals kinderen jonger dan 6 jaar, ouder dan 14 jaar, volwassenen en senioren organiseren we op een later moment ook een leuke gezinsmiddag Stoepranden. Meer informatie hierover volgt nog!

De voorrondes staan gepland op Nationale Buitenspeeldag, op woensdag 8 juni vanaf 13:00 uur. Eindtijd is afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers. Locatie van de voorrondes: op het schoolplein van de Steijaertschool (onder voorbehoud) aan de Joseph Haydnlaan in Hazerswoude-Rijndijk.

Bij slecht weer
Indien het op de dag zelf niet mogelijk is buiten te gaan stoepranden omdat het bijvoorbeeld slecht weer is, proberen we een binnenlocatie te zoeken.

Spelregels
Ben je nog niet helemaal overtuigd of je mee wilt doen? Check hieronder de flyer met spelregels, een filmpje over het spel en de puntentelling en een impressievideo van de finale van het NK Stoepranden 2021.

Spelregels en puntentelling (PDF):
https://www.jeugdwerk-hazerswoude.nl/wp-content/uploads/2023/01/Basis_spelregels_stoepranden_2021.pdf

Video spelregels en puntentelling:
https://www.youtube.com/watch?v=twc-zGEl_Kw

Video-impressie landelijke finale NK Stoepranden 2021:
https://www.youtube.com/watch?v=zKgkJzWwgdE

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK!

22/01/2023