Nieuws

DUNGEONS & DRAGEONS WORKSHOP

Dungeons and Drageons (D&D) is een fantasy roll playing game. Dat betekend dat er elfen, dwergen, draken, tovenaars en tal van andere bijzondere, vaak magische wezens rondlopen in de wereld van D&D, die hier op aarde alleen bestaan in mythe en sprookjes en dat alles afgeschilde tegen een middeleeuwse wereld. Als speler van het spel ben jij één van de bijzondere helden die de wereld rijk is en wordt er vaak een beroep op je gedaan om een probleem op te lossen, iets uit te vinden of bescherming bieden tegen duistere of demonische krachten.

D&D heeft regels, dobbelstenen, het is een gezelschapsspel en zoals elk spel heeft ook D&D een doel. Aan de andere kant onderscheid D&D (en daarmee alle RPG’s) in andere opzichten ook van de bekendere spellen: je speelt niet tegen elkaar maar met elkaar, dit geld voor zowel de spelers als de Dungeon Master of Game Master (DM/GM). De DM is niet tegen de spelers, het is een onderdeel van de rol van de DM om de tegenstanders van de helden te vertolken in het spel, maar net zo goed de vriendelijk boer te vertolken die de helden een slaapplaats voor de nacht aanbied.

Ben jij tussen de 12 en 17 jaar en durf jij de wereld van Dungeons and Drageons te betreden en kennis te maken met dit spannende bordspel? Vanaf 24 oktober wordt elke twee weken een workshop gegeven door Rika in het dorpshuis voor beginners die de eerste stappen willen zetten in deze magische wereld. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Informatie of aanmelden kan via Rika Boekee (06-14999424) of stuur een mailtje naar info@jeugdwerk-hazerswoude.nlTip: zodra je je aanmeldt download meteen even de app “D&D Beyond” op je telefoon. Deze zal je nodig hebben om je eigen karakter te maken. Uitleg volgt tijdens de workshop.