Nieuws

COMPUTERCLUB IN DE MAAK

We zijn steeds serieus bezig met onze computerclub genaamd Computerclub Hazerswoude-Rijndijk welke hopelijk in het najaar zal starten. Volgende week in de Groene Hart Koerier meer info hierover. Voor de computerclub zoeken we vrijwilligers – jong en oud – die graag willen meedenken en willen helpen. Zo organiseren we gezellige (thema) avonden voor mensen die kennis willen maken met gelijkgestemden (sociaal aspect), starten we in samenwerking met Hein de Graaf weer de helpdesk (op een locatie in het dorp) op voor mensen die problemen hebben met of vragen hebben over hun laptop, telefoon of tablet. Maar ook voor mensen die wat hulp nodig hebben om net die ene formule in excel werkend te krijgen of voor de kinderen die een werkstuk moeten maken maar nog niet alle mogelijkheden in Word daarvoor kunnen inzetten.

Ook starten we in het najaar met de “klik en tik” methode vanuit bibliotheek Rijn en Venen. Samen met de coach digitale basisvaardigheden van de bibliotheek willen we – met name oudere – mensen helpen bij hun eerste stappen bij het gebruik van de computer en de digitale snelweg. We zoeken hiervoor nog een paar enthousiaste vrijwilligers.

Kortom, veel aanbod. Maar we hebben dus dringend vrijwilligers nodig die samen met ons dit project van de grond willen tillen. De computerclub is immers vóór maar ook dóór inwoners van onze dorpskern.

Wil je meedenken en eventueel plaatsnemen in de werkgroep? Meld je aan via computerclub@jeugdwerk-hazerswoude.nl

Wist je trouwens dat CoderDojo Hazerswoude-Rijndijk ook al deel uitmaakt van de computerclub? Hier gaan we in september weer mee starten. Wil je je aanmelden als mentor? Neem even contact met ons op via onze website www.coderdojo-hazerdswoude.nl