Nieuws

CARNAVELSFILM OP SCHOOLTV

Op zaterdag 18 februari om 15:00 uur vieren we kindercarnaval in Dorpshuis De Som. Leuk voor iedereen, maar dit keer zeker ook voor de allerkleinsten. Kom verkleed en doe mee met de fotowedstrijd. De winnaar krijgt een leuk prijsje. Natuurlijk mogen ouder(s) en verzorger(s) ook in thema komen. Hoe gekker, hoe beter. Rond 16:30 uur lopen we met elkaar nog een keer de polonaise ter afsluiting.

We vragen een eigen bijdrage van € 1 p.p. inclusief limonade. Ouders kunnen tegen betaling koffie/thee/fris kopen bij de bar van het dorpshuis. Alleen pinnen.

Kom je verkleed, maar nog niet geschminkt? Geen nood, het schminken kan je ook op locatie laten doen door Kleurrijk schminkfeest, van een lokale inwoner die het deze middag kosteloos doet. SUPER!

Om vast in de stemming te komen presenteert SchoolTV een leuke carnavalsfilm ‘Alles mag’ die je online kunt kijken. Waar gaat deze film over?

De elfjarige Tygo uit Brabant houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat steeds schrijnender wordt. Want hoewel zijn vader altijd zegt dat met carnaval alles mag en Tygo ervan droomt om bij de majorettes te gaan, toont zijn vader hem tegelijkertijd dat je zelfs met carnaval te ver kunt gaan.

De film kan je bekijken via onderstaande link.

https://schooltv.nl/video/film-in-de-klas-alles-mag