Info over ons

Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk is opgericht op 25 november 2016. Wij vonden dat er onvoldoende aanbod was aan gevarieerde activiteiten voor de jeugd. Ons doel werd daarom: “het organiseren van activiteiten en educatieve evenementen voor kinderen/jongeren uit Hazerswoude-Rijndijk en omstreken”. Maar naast de jeugd organiseren we vaak ook activiteiten voor – en samen met – volwassenen.

Sindsdien heeft onze stichting een bekendheid verworven in onze dorpskern. Ons eerste project in 2017 was het opnieuw leven inblazen van de jeugdvakantieweek en de huttenbouw. Jaarlijks organiseren we samen met veel vrijwilligers deze superleuke activiteit op het parkeerterrein van SV Bernardus. Naast het bouwen van hutten kunnen de kinderen gedurende de laatste week van de zomervakantie ook terecht bij diverse verenigingen om leuke activiteiten te doen en zorgen we zelf ook voor de nodige spelletjes.

In 2017 werd ook voor het eerst de Avondvierdaagse Hazerswoude-Rijndijk georganiseerd. Elk jaar kunnen de deelnemers leuke routes lopen door Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn. Diverse middenstanders steunen ons door het sponsoren in natura. Elk jaar weer een geweldig feest.

Eind 2016 besloot het zomerkamp van Dirk Heemskerk zich bij ons aan te sluiten. Het zomerkamp – dat al meer dan 50 jaar bestaat – voelde bij ons meer aansluiting en sindsdien gaat het team van Dirk elk jaar met ruim 80 kinderen op kamp. Een geweldige week vol sport, spel, avontuur en nieuwe vriendjes maken!

In 2017 besloot Cyrilla Kompier haar project “Buur voor Bernardus” onder te brengen bij onze stichting. “Buur voor Bernardus” organiseert elk jaar het straatvoetbaltoernooi in de voetbalkooi naast SV Bernardus en sinds twee jaar ook jaarlijks – tijdens de week van de jeugdvakantieweek – het sokkenvoetbaltoernooi. Een supercoole activiteit voor de jongere én de oudere kinderen.

Verder organiseert Stichting jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk regelmatig leuke knutselactiviteiten, een jeugdsoos, programmeerlessen voor kinderen (onder de naam Coderdojo Hazerswoude-Rijndijk), schilder- en tekenlessen, sportactiviteiten (i.s.m. Alphen Beweegt), meidenmiddagen, de fietsvierdaagse, spelletjesmiddagen en nog veel meer.

Check onze websites en socials voor meer informatie:

Websites
Stichting jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijkwww.jeugdwerk-hazerswoude.nl
Speeltuin de Rode Wipwww.derodewip.nl
Coderdojo Hazerswoude-Rijndijkwww.coderdojo-hazerswoude.nl
Social Media
Stichting jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/jeugdwerkHW
Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Rijndijkwww.facebook.com/jvwhazerswoude
Speeltuin De Rode Wipwww.facebook.com/derodewip
Coderdojo Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/coderdojohazerswoude
Jeugdsoos Hazerswoude-Rijndijkwww.facebook.com/jeugdsooshazerswoude
Avondvierdaagse Hazerswoude-Rijndijkwww.facebook.com/A4DHazerswoude
Een buur voor Bernarduswww.facebook.com/eenbuurvoorbernardus
Zomerpret aan de Rijnwww.facebook.com/zomerpretaanderijn
Minibiebs Hazerswoude-Rijndijkwww.facebook.com/minibiebshazerswoude
Kei-Tof Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/groups/keitofhazerswoude
Huttenbouw Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/groups/huttenbouwhazerswouderijndijk
Sint Swap Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/groups/swapsinthazerswouderijndijk
Sint-Maarten Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/groups/sintmaartenhazerswouderijndijk
Hazie & Woudiewww.facebook.com/groups/haziewoudie
Halloween Hazerswoude-Rijndijk www.facebook.com/groups/halloweenhazerswouderijndijk

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met activiteiten. Zin om leuke ervaringen op te doen? Mis je een bepaalde kinderactiviteit of zou je zelf iets willen organiseren en heb je daarbij hulp nodig? Stuur dan een e-mail naar info@jeugdwerk-hazerswoude.nl.

Zit je op de middelbare en wil je je maatschappelijke stageuurtjes een leuke, waardevolle en vooral plezierige invulling geven? Neem vrijblijvend contact op met de voorzitter via voorzitter@jeugdwerk-hazerswoude.nl om te bespreken wat voor jou mogelijk is!

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Richard Brommersvoorzitter@jeugdwerk-hazerswoude.nl
Richard Brommers penningmeester@jeugdwerk-hazerswoude.nl
Chantal van de Wijngaardsecretaris@jeugdwerk-hazerswoude.nl
Saskia Weijers-van Woesikhuttenbouw@jeugdwerk-hazerswoude.nl
03/08/2020