HACKSHIELD: WORDT JIJ EEN CYBER AGENT?

Leuk dat je je wilt aanmelden om mee te doen met de HackShield-middag op zondag 26 november. Tussen 14:30 en 16:30 uur kom je naar dorpshuis De Som om het leuke maar vooral leerzame spel HackShield spelen.

WAT IS HACKSHIELD?

HackShield, een innovatieve game, verandert de manier waarop kinderen tussen 8 en 12 jaar oud omgaan met cybercriminaliteit. Deze spannende game heeft tot doel kinderen op te leiden tot Cyber Agents, zodat ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online bedreigingen.

In de wereld van HackShield leren kinderen cruciale aspecten van cyberbeveiliging door levels te spelen. Hierdoor begrijpen ze de gevaren en hoe ze zich hiertegen kunnen wapenen. Maar dat is nog niet alles! HackShield biedt ook de mogelijkheid om Quests aan te gaan, waarbij kinderen zelfs hun ouders, grootouders en vrienden kunnen uitdagen.

Je gaat zelfstandig aan de slag, maar we gaan met elkaar ook klassenquests doen en kijken of we als team de quests kunnen volbrengen.

VOOR WIE?

HackShield is leuk voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, maar ben je jonger en kan je overweg met een computer dan ben je ook van harte welkom. We vragen je dan wel om een ouder/verzorger mee te nemen.

VOORBEREIDEN

Ter voorbereiding: maak thuis via https://nl.joinhackshield.com/register/user alvast een account aan.

Zorg ervoor dat je je woonplaats invult. De gemeente Alphen aan den Rijn is namelijk samenwerkingspartner met HackShield en als je voldoende punten scoort kan je zelfs gehuldigd worden door de burgemeester. Meer hierover lees je via: https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Alphen%20aan%20den%20Rijn

ZELF LEVELS MAKEN

Lijkt het je leuk om ook zelf levels te gaan maken? Geef dat meteen aan door een emailadres van een ouder/verzorger in te vullen. Binnenkort kan je ook bij onze CoderDojo bijeenkomsten aan de slag om levels te maken.

INSCHRIJVEN

Op dit moment hebben we 15 plekjes vrij. Aanmelden kan via deze website (Eventbrite). Door het invullen van je naam en emailadres krijg je een vrijkaart per mail toegestuurd (deze hoef je niet mee te nemen) en blijf je op de hoogte van andere evenementen die we organiseren als je onderaan de pagina op onze naam klikt.

WAT NEEM JE MEE?

Neem bij voorkeur je eigen laptop mee. Heb je echt geen laptop probeer er dan eentje te lenen. Als het echt niet anders kan hebben we enkele leenlaptops. Geef dat aan bij je aanmelding.

04/11/2023