BASISCURSUS FOTOGRAFIE VOOR JEUGD: EEN CREATIEVE REIS DOOR DE LENS

In de herfstmaanden van oktober en november brengt de samenwerking tussen “Speeltuin De Rode Wip” en fotografe Jasmijn van “Captured by Jazzy” een opwindende kans voor jongeren van 8 tot 17 jaar in Hazerswoude-Rijndijk. Dit unieke project, de “Basiscursus Fotografie,” biedt maximaal 10 kinderen de kans om de wereld van fotografie te ontdekken en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, alles onder begeleiding van een professionele fotograaf.

Wat is het doel?

Het hoofddoel van de basiscursus is om jonge geesten te inspireren en te onderwijzen over de kunst van fotografie. Deze workshops zijn volledig kosteloos, zodat alle geïnteresseerde jongeren kunnen deelnemen. Aan het einde van de cursus wordt hun werk tentoongesteld in het dorpshuis De Som, waar ouders, grootouders, familie, vrienden en anderen die geïnteresseerd zijn in fotografie, kunnen genieten van hun creatieve inspanningen. Als je je aanmeldt, verwachten wij dat je aanwezig bent bij alle bijeenkomsten.

Hoe is de cursus gestructureerd?

De basiscursus fotografie is opgedeeld in vier interactieve bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1 (22 oktober): De cursus begint op zondag 22 oktober van 10:00 tot 12:00 uur in de fotostudio van Jasmijn. Hier leren de kinderen de basisprincipes van het gebruik van een camera, ontdekken ze de mogelijkheden en krijgen ze tips voor het maken van geweldige foto’s. Of ze nu een spiegelreflexcamera of gewoon hun telefoon gebruiken, ze zullen worden uitgerust met de kennis die ze nodig hebben.

Bijeenkomst 2 (28 oktober): Deelnemers kunnen hun nieuw verworven kennis direct in de praktijk brengen op zaterdag 28 oktober tijdens een speciaal evenement: Halloween! Ze zullen samen met Jasmijn deelnemers aan de Halloweenroute fotograferen. Jasmijn zal de benodigde verlichting en accessoires verzorgen, maar de kinderen mogen hun eigen camera of telefoon meenemen.

Bijeenkomst 3 (5 november): Op zondag 5 november van 15:30 tot 17:30 uur nemen de kinderen deel aan een prachtige fotosessie in de polder om het “Golden Hour” vast te leggen, oftewel de betoverende zonsondergang.

Bijeenkomst 4 (12 november): De laatste bijeenkomst vindt plaats op zondag 12 november van 10:00 tot 13:00 uur. Hier krijgen de kinderen de kans om hun eigen thema te kiezen voor de expositie. Ze kunnen dit thema in de studio of op een andere locatie tot leven brengen.

Expositie (19 november): Het hoogtepunt van de cursus is de expositie op zondag 19 november van 16:00 tot 17:00 uur in dorpshuis De Som. Hier kunnen alle belangstellenden genieten van het indrukwekkende werk dat de jonge fotografen hebben gecreëerd. Het draait niet om competitie, maar om het vieren van hun artistieke prestaties.

Dit unieke project biedt jongeren niet alleen de kans om hun creativiteit te uiten, maar ook om waardevolle vaardigheden in de wereld van de fotografie te verwerven. Het toont de kracht van samenwerking tussen lokale organisaties en getalenteerde individuen zoals Jasmijn van “Captured by Jazzy” om de jeugd te inspireren en kunst te vieren. We kijken uit naar de boeiende en visueel verrassende resultaten van deze Basiscursus Fotografie.

Aanmelden

Wil jij meedoen met deze boeiende cursus? Meld je snel aan via onderstaand inschrijfformulier.

07/09/2023