OP EXCURSIE MET SPEELTUIN DE RODE WIP

Speeltuin “De Rode Wip” en Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk organiseren met regelmaat leuke activiteiten voor jeugd en jongeren in Hazerswoude-Rijndijk. Maar soms hebben we zulke leuke activiteiten “buiten de deur” gevonden, dat we ze toch willen aanbieden. In dat geval gaan we “on tour” met een excursie. Vaak met korting of zelfs gratis.

DE EXCURSIE NAAR HET NATIONAAL VIDEOGAME MUSEUM IS VOL

We beginnen met een excursie naar het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer op zaterdag 24 juni. In oktober gaan we naar een heus datacenter nabij Schiphol. Hier krijg je een coole rondleiding en mag je een datacentergame spelen. Maar hierover later meer. De excursies zijn ook voor kinderen die niet deelnemen aan onze coderdojo-bijeenkomsten. Alleen kinderen (of begeleidende volwassenen die ook het museum willen bezoeken) woonachtig in de kernen van voormalig gemeente Rijnwoude kunnen zich aanmelden.

Het Nationaal Videogame Museum is ’the place to be’ voor iedereen die meer wil weten (én beleven) over de geschiedenis, maatschappelijke en culturele kant van videogames. Het museum laat haar bezoekers ook de games van morgen ervaren. Gamers van jong tot oud zijn welkom om te spelen, ontdekken, leren en ervaringen online te delen. Het museum heeft rond 231 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan, en 327 unieke speelplekken.

In plaats van het normale tarief van €12,50 voor 2 uur toegang, betaal je nu slechts €7,50. Hierin zit toegang tot alle games (van 14:00 – 16:00 uur) én voorafgaand (13:30 – 14:00) krijg je nog een exclusieve themarondleiding van een half uur. Deze gaat over “game design door de jaren heen“. Wie weet bijvoorbeeld waarom Mario altijd een pet draagt? Dat is niet “gewoon mooi”, maar was belangrijk voor de game design van het eerste Super Mario spel!

Na de rondleiding kan iedereen vrij gamen op de arcade kasten, met onder andere: autoracen terwijl je op een motor zit, sla op de drums mee op de beat voor een high score, of speel air hockey.

Het spreekt voor zich dat we voldoende ouders nodig hebben om te rijden naar Zoetermeer. Geef bij het aanmelden aan of je rij-ouder wil zijn. Ook volwassenen moeten betalen om bij het museum naar binnen te mogen, dus wil je rijden én naar het museum? Meld dan ook jezelf aan als deelnemer. Wil je niet naar het museum dan kan je eventueel plaatsnemen in de Barcade, waar je een broodje en/of iets te drinken kunt kopen. De Barcade is openbaar dus in dat geval hoef je je niet op te geven als deelnemer. Let op, er kunnen deze dag maar 30 deelnemers mee naar Zoetermeer. Als er voldoende animo blijkt te zijn plannen we een extra dag in.

BELANGRIJK: Hebben we te weinig ouders die willen rijden, dan kijken we naar de volgorde van binnenkomst van aanmeldingen. Dat zou kunnen betekenen dat kinderen uiteindelijk toch niet mee kunnen. Wil je rijden maar alleen je eigen kind(eren) brengen? Geef ook dat dan aan op het inschrijfformulier hieronder.

Op een rijtje:

Datum:Zaterdag 24 juni 2023
Tijd:13:30 – 14:00 (themarondleiding)
14:00 – 16:00 vrij games spelen
Locatie:Het Nationaal Videogame Museum
Theaterplein 11
2711 EK Zoetermeer​
www.nationaalvideogamemuseum.nl/tarieven-en-parkeren

Meer weten over het museum: www.nationaalvideogamemuseum.nl

30/05/2023