JEUGD TECHNIEK CLUB RIJNDIJK (JTC)

WAT IS EEN TECHNIEKCLUB?

Een techniekclub leert kinderen omgaan met allerlei soorten gereedschappen en hoe deze veilig en effectief te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld boren en zagen. Verder leer je projecten te ontwerpen (op papier of op de computer) en uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een vogelhuisje of vliegtuigje dat echt kan vliegen. Zodra de kinderen eraan toe zijn breiden we uit naar bijvoorbeeld elektronica. Maar ook projecten als een band leren plakken of een fiets uit elkaar halen en weer terug in elkaar zetten, maken onderdeel uit van het aanbod van de club.

VOOR WIE IS DE TECHNIEKCLUB?

Onze techniekclub is op dit moment geschikt voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisschool. Mede doordat we werken met echt gereedschap is dit voor jongere kinderen niet geschikt. We zijn ook bezig met het opzetten van activiteiten op gebied van techniek voor jongere kinderen. Hierover later meer.

WAAROM EEN TECHNIEKCLUB?

In een tijd waarin de focus ligt op vaardigheden op de pc, laptop, tablet of IPad, wordt nog wel eens vergeten dat je meer kan met je handen. Vaak weten de kinderen uitstekend hoe ze hun telefoon moeten instellen, maar hoe ze correct een hamer of schroevendraaien moeten gebruiken laat nog wel eens te wensen over. Met de techniekclub leren de kinderen basisvaardigheden waar ze hun hele leven mee uit de voeten kunnen.

WIE ZIJN BETROKKEN BIJ DE TECHNIEKCLUB?

Op dit moment bestaat de techniekclub uit drie vrijwilligers: Cees Selhorst, Dick Hamelink en Evert van de Berg. “Opa Cees” kennen de kinderen vast nog wel van de Huttenbouw, waar hij als oppertimmerman de kinderen bijstond en adviseerde over het veilig bouwen van hun hut. De andere mannen zullen zich later nog voorstellen. Vrijwilligers zijn nodig om deze club goed te laten draaien. Aanmelden als vrijwilliger kan via JTC@derodewip.nl.

Maak kennis met het JTC-team: v.l.n.r. Cees Selhorst, Evert van de Berg en Dick Hamelink

WAAR IS DE TECHNIEKCLUB?

De bedoeling was dat we de club wekelijks zouden gaan draaien in dorpshuis De Som. Op dit moment blijkt dat er te weinig ruimte is in het dorpshuis. We zijn bezig om te kijken of extra opslagruimte nog mogelijk is, anders zullen we naar een andere locatie moeten uitwijken.

WANNEER IS DE TECHNIEKCLUB?

We starten met de techniekclub op de woensdag- en zaterdagmiddag. Echter we kunnen pas beginnen als we een geschikte ruimte hebben. Je kunt je hieronder vast inschrijven zodat we een beeld hebben bij het aantal deelnemers en kunnen we contact met je opnemen zodra we een startdatum hebben.

INSCHRIJFORMULIER

Lijkt het je leuk om mee te doen met de Techniekclub? Vul hieronder alvast je gegevens in. Zodra we een geschikte ruimte hebben, prikken we een datum en nemen we contact met jou op.

15/03/2023