CODERDOJO - TECHNIEK- / PROGRAMMEERCLUB VOOR 7 - 17 JAAR 

 

 

Leuk nieuws: in 2020 zullen we vanuit Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk starten met een eigen CoderDojo: CoderDojo Hazerswoude-Rijndijk. Op deze manier zullen we frequenter dojo's organiseren, maar ook leuke workshops en cursussen voor kinderen en jongeren. Je kunt onze Facebook alvast liken: www.facebook.com/coderdojohazerswoude

CoderDojo Alphen aan den Rijn is zondag 15 maart 2020 weer aanwezig om jullie de beginselen bij te brengen van het programmeren. Bij CoderDojo kan de jeugd geheel gratis leren hoe zij bijvoorbeeld een eigen computerspel kunnen maken, 3D modelleren en 3D printen, of hoe je iets met elektronica kunt maken. Dit gebeurt onder de begeleiding van hun ervaren enthousiaste vrijwilligers.

Deze keer kun je weer zelf kiezen wat je wilt gaan doen! Je kunt alles (ter plekke) kiezen wat ze normaal ook in Alphen doen: maak je eigen computerspel met Scratch, het echte programmeerwerk met Python, elektronica met Arduino, of 3D modelleren voor de 3D printer. Of vind zelf de coolste uitvindingen zoals een stappenteller uit met de Micro:Bit! De allerjongsten / onervaren beginnen met Scratch.

Indien mogelijk neem je zelf een laptop mee. Software wordt ter plaatse voor je geïnstalleerd. Ben je niet in het bezit van een laptop? Geen nood! De vrijwilligers nemen zelf enkele leenlaptops mee. Geef bij het invullen van het formulier aan als je gebruik wilt maken van een leenlaptop (deze mag je uiteraard alleen gebruiken tijdens de sessie). Er zijn echter slechts een beperkt aantal (8) leenlaptops beschikbaar. Voordeel van het meenemen van een eigen laptop is dat je thuis makkelijk verder kunt gaan! Als je een laptop leent, neem dan een USB-stick mee om je werk mee op te slaan.

Ben je 8 jaar of jonger? Dan zien we graag dat jouw ouder/voogd jou helpt met begrijpend lezen voor zover dat nog nodig is. Zo kunnen de mentoren van CoderDojo zo veel mogelijk kinderen helpen.

Tip: Als je het geweldig vind wat je bij CoderDojo kunt doen, dan kun je ook altijd in Alphen aan den Rijn mee komen doen: er is iedere twee weken op zondagmiddag een “normale” sessie, en daarnaast regelmatig “speciale” sessies. En dat geheel gratis!

 

 

Sessies

Er zijn twee standaard blokken:

Sessie #1: 13.00-14.30 (inloop vanaf 12.30) - VOL
Sessie #2: 15.00-16.30 (inloop vanaf 14.30) - nog 2 plaatsen beschikbaar en 2 leenlaptops

Om iedereen een kans te geven mee te doen kan je je aanmelden voor slechts één sessie. Zijn er meer deelnemers dan plekken, dan zetten we je op de reservelijst. Dit laten we je uiteraard meteen weten.


Per reguliere tijdsblok kunnen 16 kinderen meedoen. VOL = VOL!


Wil je je uiteindelijk toch afmelden? Stuur dan tijdig een mail naar info@jeugdwerk-hazerswoude.nl, zodat je plekje aan iemand anders gegeven kan worden.

 
CODERDOJO

Programmeren voor kids
Leeftijd: 7 t/m 17 jaar
Datum: zondag 15 maart 2020 (tijd afhankelijk van je sessie, zie bovenstaand)
Locatie: Jeugdhonk "De Rode Wip" Joseph Haydnlaan 5 (bij de bibliotheek)


Kosten: GRATIS!
 

INSCHRIJFFORMULIER DEELNAME

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van ons. 

Vragen? Opmerkingen?

 

Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk

p/a Mozartlaan 108

2394 GH Hazerswoude Rijndijk

M. 06-12608074

E. info@jeugdwerk-hazerswoude.nl

Kamer van Koophandel: 67354459

 

 

Aankomende activiteiten 2020

24 aug - 28 aug 2020
Jeugdvakantieweek editie 2020

Aftellen tot de Avondvierdaagse editie 2020

Lees onze Privacy Statement

 

 

 

 

 

Toppers gezocht!

 
 
Welke toppers willen ons af en toe een handje lenen? Meld je aan via info@jeugdwerk-hazerswoude.nl!